Codurile QR – descriere si mod de utilizare

Codurile QR – descriere si mod de utilizare

Codul QR (Quick Response – raspuns rapid) este o metoda facila de codificare sub forma de imagine a unui text. Textul poate fi o adresa de web, un numar de telefon, sau chiar un mesaj text oarecare. Totusi, cea mai intalnita utilizare este pentru codificarea adreselor de web. Fenomenul a devenit foarte cunoscut atunci cand un cunoscut creator de moda a afisat bannere uriase cu acest cod, pentru a facilita accesul on-line la un clip promotional necenzurat. Astazi, anumite publicatii ofera accesul la continutul on-line al acestora prin intermediul acestui cod.


Din punct de vedere tehnic, un cod QR este un cod de bare matriceal (sau bidimensional), interpretabil de catre scannere QR, telefoane mobile cu camera si smart-phone-uri. Codul consta in o serie de module negre, aranjate intr-o zona patrata pe un fundal alb. Informatia codata poate fi text, o adresa de internet sau alte date. Iata cateva exemple de coduri QR (pentru decodare este necesar sa aveti un terminal capabil sa citeasca coduri QR ).

Pentru administrarea depozitelor…

Storeman WMS QR Code

StoreMan WMS va pune la dispozitie instrumente destinate administrarii activitatii din depozite. Nu lipsesc elementele logistice: Cladiri, depozite, Zone de depozitare, Zone de picking, Locatii si tipuri de locatii, etc, iar cu ajutorul si in baza acestora, se vor putea monitoriza diferite activitati specifice: Receptie, Depozitare, Plasare, Loturi, Date de expirare, Inventar, etc.

Pentru administrarea fortei de vanzari…

MobileMan QR Code

MobileMan SFA permite “computerizarea” procesului de culegere a comenzilor. Utilizarea acestei solutii aduce urmatoarele avantaje: Scaderea timpului de procesare a comenzilor, Reducerea numarului de erori datorate operarii manuale, Posibilitatea informarii in timp real asupra stocurilor existente si a soldurilor clientilor, Marirea eficientei agentilor, Imbunatatirea imaginii companiei, etc.

Pentru companiile medii si mari…

Atlantis ERP QR Code

Atlantis ERP este un sistem ERP de inalt nivel, acoperind nu doar zonele comerciale, financiare, de contabilitate analitica ci si zonele de productie, planificare livrari/productie, contabilitate pe centre de cost, calcule de profitabilitate si alti indicatori economici, cu o exceptionala adaptabilitate la cerintele prelucrarii de date si gestionarii fluxului de informatii in afaceri.

Pentru companiile mici si medii…

XLINE ERP QR Code

XLine ERP este constituit dintr-un grup complex de module software comerciale, financiare, de contabilitate financiara si analitica, ce formeaza un tot unitar, perfect adaptat la cerintele oricarei in afaceri. Modulele puse la dispozitie de aplicatia XLine ERP pot fi achizitionate intr-o combinatie care sa corespunda cerintelor si necesitatilor diverselor tipuri de companii. Migrarea la Atlantis ERP este foarte facila, fara transfer de date, in cazul in care dezvoltarea afacerii dumneavoastra o solicita.

Pentru companiile aflate la inceput…

Xline Start QR Code

XLine START reprezinta pachetul ideal pentru companiile care vor sa intre in domeniul informatizarii printr-o solutie robusta si fiabila, care acopera zona comerciala, financiara si de contabilitate. Solutia poate fi extinsa pe masura cresterii afacerii fie prin cresterea numarului de utilizatori, sau prin migrarea la XLine ERP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.