Logistica – o componenta esentiala in derularea oricarei afaceri

Logistica este intr-adevar o componenta esentiala pentru orice companie care a depasit zona de comert on-line, fie el B2B sau B2C si livrare prin curier. Astfel de afaceri sunt cu miile, dar ce facem cand compania noastra are o cifra de afaceri care nu ne mai permite acest model de business?

Pentru a putea rezolva cu succes o astfel de provocare, trebuie sa avem in vedere cateva considerente. Stocurile sunt deja la un nivel care necesita o atentie deosebita. Orice variatie fata de stocul optim poate duce fie la blocarea banilor in marfuri, fie la pierderea vanzarii, pentru marfurile aflate in ruptura de stoc. In consecinta, prima recomandare ar fi sa utilizati un sistem ERP, astfel incat sa beneficiati de un suport pentru luarea deciziilor.

Pe de alta parte, multitudinea de produse pe care o comercializam poate face ca pregatirea marfurilor pentru livrare sa inceapa sa devina la randul ei un aspect care ne solicita din ce in ce mai multe resurse. Este in consecinta timpul sa apelam la un sistem WMS. Iar daca preluarea comenzilor se face de catre agenti, nu e asa ca mult mai usor ar fi sa foloseasca un sistem SFA, pe platforma mobila, decat mult prea vechiul sistem de transmitere pe hartie sau prin telefon?
Desigur, aceste solutii presupun si niste costuri. Dar in mod sigur veti prefera sa aveti un stoc intotdeauna corect, o pregatire de livrare rapida, eficienta si aproape fara greseli si un sistem de preluare a comenzilor care sa va permita sa gestionati facil forta de vanzari si sa reactionati rapid la variatiile de cerere din piata.
Toate aceste avantaje aduse de aceste sisteme informatice pot face la un moment dat diferenta dintre dumneavoastra si competitori.